NEPRERUŠENO! Všetky objednávkdy okamžite expedujeme!
Menu

Produkty z oficiálnej
slovenskej distribúcie

HOTLINE Po - Pá: 8 - 18 hod
0948 911 777

Menu

Ktoré potraviny do chladničky nepatria?

Možno to viete, možno sa budete čudovať. LIEBHERR radí, ktoré potraviny je lepšie skladovať mimo chladničky a prečo…

Pomaranč: Celé pomaranče, rovnako ako ďalšie citrusy, skladujte ideálne neumyté pri izbovej teplote. Nakrájané alebo olúpané potom majte v chladničke v uzavretom vrecku alebo vzduchotesnej nádobke.

Banány: Banány v chladničke oveľa rýchlejšie sčernejú. Oveľa viac im to bude svedčať v miske na linke alebo jedálenskom stole – kľudne v spoločnosti pomarančov.

Ananás: Celý ananás môžete nechať na linke deň alebo dva. Ale úplne najlepšie je ho nakrájať a zjesť čo najskôr. To isté platí i o melónoch. V prípade, že ich nedokážete až tak rýchlo spotrebovať, oplatí sa ovocie nakrájať a uložiť do mrazničky, kde vydrží chutné až pol roka.

Liebherr

Paradajky: Chladný vzduch mení chemické reakcie v paradajkách – pre lahodnejšiu chuť odporúčame skladovať paradajky v mise na jedálenskom pulte. Pokiaľ ich dáte na okno na slniečko, rýchlejšie dozrejú. Ostatne aj pri uhorkách, cuketách a paprikách spôsobuje chlad zastavenie dozrievania, a navyše zeleninu pripraví o jej špecifickú chuť.

Avokádo: U avokáda sa odporúča uchovanie pri izbovej teplote v prípade, že sú plody tvrdé a nezrelé. V opačnom prípade môžete avokádo uložiť do chladničky, tak vydrží dlhšie.

Cibuľa: Cibuľu nikdy nenechávajte blízko zemiakov – uvoľňuje plyn a vlhkosť, ktorá môže zapríčiniť ich rýchlejšie pokazenie.  Aj tu je výhodnejšie nechať ich v špajze.

Cesnak: Cesnaku svedčí suché a tmavé miesto. V chladničke rýchlejšie klíči.

Zemiaky: I pri zemiakoch dochádza pri ich uložení v chladničke k nežiadúcej reakcii- vplyvom chladu sa škrob mení na cukor, čo sa výrazne odrazí na chuti.

Bazalka: Ani tejto rastlinke sa v chladničke nebude páčiť. Okolo teploty 4 °C rýchlo černie. Či už v kvetináči alebo stonkám ponoreným do vody, lepšie im bude na tienistom mieste na kuchynskom pulte. Ostatne, toto umiestnenie je vhodné i pre ďalšie bylinky.

Med: O mede je známe, že pri nízkych teplotách mení svoju štruktúru a kryštalizuje, preto je oveľa výhodnejšie dať ho do špajzy ako do chladničky.

Čokoláda: Čokoláda nielen preberá pachy ostatných potravín uložených v chladničke, ale vďaka vlhkosti a chladu dochádza k tomu, že cukor vytvára na čokoláde belavý povrch. Radšej ju teda skladujte na suchom tmavom mieste s nižšími teplotami.

Olej: Rastlinné oleje menia v chlade svoju konzistenciu – hustnú a tuhnú. Výnimkou sú oleje vyrobené z niektorých druhov orechov, ktoré sa naopak v chladničke uchovávať odporúča.

Chlieb: Chlad v chladničke síce zabráni vzniku plesní na chlebe, ale zároveň bochník vysuší. Miesto toho uložte chlieb do mrazničky a priveďte ho na izbovú teplotu, až ho budete chcieť zjesť.